oncontextmenu="return false"

Detta visste ni inte om mig..

.. jag verkligen avskyr när folk härmar eller kopierar saker jag gör och skriver.
.. skulle jag vinna 10 miljoner eller mer, skulle jag köpa hästar, bostad, bil, fotostudio och en massa mera.
.. jag saknar min älskade farfar väldigt mycket och jag hade väldigt svårt att fatta att han inte fanns mer i början. 
.. jag skulle vilja klara av å hoppa 90 cm/1 meter i hoppning. 
.. Sedan jag var sjuk har jag tappat all träning och motivation. 
 
 
 
 

Csenge 25/9

Kan bara börja med att tacka för alla kommentarer jag fått ang mitt förra inlägg, blir så himla glad! 
 
I onsdags red jag Csenge, själva uppvärmningen gick bra. Hon vart lite seg och ville inte riktigt. Men när vi började komma på hindrerna, blev hon taggade och ökade takten. När vi kom på 70 cm hindret, så kollade jag jätte mycket på det när jag skulle lagt en volt. Csenge sprang mot hindret, jag försökte stanna men hon hoppade ändå. Jag var helt omedveten så jag ställde mig inte alls upp. Vi skulle komma igen, men då tvekade jag. Det såg så fruktansvärt högt ut, så jag bad min ridinstruktör sänka 10 cm. Jag trodde hon sänkt hindret, men icke sa nicke när jag hoppat det. Hon tog mina galoppfattning bra, hon lyssnade på mig och var allmänt duktig. Jag är super nöjd över detta passet verkligen! :D
 
 
 
 

jag lyckades!


detta skrev jag april 2012. att hoppa 60 cm var mitt mål och varit länge. men idag då gjorde jag det. Jag hoppade 70 cm med hästen på bilden. så glad att min ridinstruktör inte sänkte när jag bad henne. så stolt över mig själv. Kommer ett inlägg imorgon hur det gick osv. dock inga foton denna gång, väldigt synd! :(


My story #3

 

one pic.

Nikon D60 nikkor 18-105mm. 

Din kost.

När man tränar ett det en bra grej att hålla koll på vad man stoppar i sig.
Det jag har gjort eller försöker med är att ta bort godiset. Jag har bytt ut godiset mot nötter istället, mjölkchoklad till mörkchoklad. Oftast så hoppar jag potatis, pasta och ris. Men det är inte speciellt lätt i skolan, jag måste äta ordentligt med mat annars orkar jag inte skoldagen. Jag försöker äta mycket frukt, och mycket mat med långsamma kolhydrater.
 
Det ni ska undiva att stoppa i er är bland annat vitt bröd, vit pasta, majs, glass, godis, läsk, chips, kakor och det finns en hel ös med en massa annat ni inte borde stoppa i er, men jag orkar verkligen inte rabbla upp allt. 
 
 
 bilder we♥it. 

My story. #2

 
 

Fredag!

Fredagar då jag är ledig borde jag lägga lite tid på bloggen. Men eftersom jag fått engelska läxa, så har jag pluggat med det. eftersom jag är så klantig och inte börja i noggorlunda tid..
 
Nu på kvällen var jag på hundträningen, skulle fotat. Men, eftersom ljuset är så himla dåligt blev bilderna bara dåliga och jag blev irriterad. Imorgon ska jag iväg på öppet hus på 4H med en kompis. Inte vart i stallet på 2 veckor, så ska bli kul. 
Dags för mig att dejta min kudde nu, godnatt. :)
 
 

My story.

 

Legenden.

 

Att träna ensam eller med någon. #2

 

 

 

 bilder we♥it.  

 

Tycker du det är tråkigt att träna själv? Hittar du inte riktigt din motivation till att träna ordentligt ensam?

Jag har alltid tyckt det varit svårt att träna själv, har aldrig hittat motivation till att träna ensam. Jag tränar hellre med en kompis än själv. Har du ingen kompis att träna med, träna med ditt syskon, din pojkvän/flickvän, dina föräldrar, din kusin, vem som helst.Eller varför inte unna dig och gå på träningspass i grupp, som tex spinning, zumba, cirkel träning etc.

Genom att träna med någon, så får ni oftast inspiration av varandra, ni kan peppa och berömma varandra. Ni får så mycket hjälp genom att träna med någon. Jag lovar er, när ni tränat ett tag med någon, så kommer ni hitta eran motivation till att träna själv, låt det ta sin tid och ge dig fasen på att du ska fixa ett ordentlig träningspass helt själv! 


4 tiips till en bättre och intressantare blogg.

Skriv ordentligt och vårda ditt språk. Något jag tycker är väldigt viktigt det är att du vårdare ditt språk, du ska inte svära! Det är faktiskt inte så kul att läsa halv slarviga inlägg som du skrivit på 2 sekunder. Där du till exempel använder dig av förkortningar, oftast vet man inte vad vissa förkortningar betyder. Lägg ner tid på dina inlägg och läs igenom dem, det blir så mycket roligare att läsa!    Använd dig av bilder.
En sak jag tycker är riktigt tråkigt det är bloggar utan någon bild i inläggen. Finns det inga bilder i inläggen, blir de automatiskt tråkigt att läsa. Bloggen i sin helhet blir så mycket roligare om det finns en massa fina bilder! Bilderna du lägger upp ska inte heller vara i en massa olika storlekar, jag stör mig riktigt mycket på de.    Skriv variera dina inlägg. Vardags inlägg varje dag blir tråkigt med tiden. Det är självklart kul att läsa vardags inlägg emellan åt, till exempel om det hänt något speciellt. Men då ska det också vara bilder med i det och inte en lång roman med en massa text. Då hinner man tröttna innan man läst klart allting, jag brukar dock fortsätta läsa om inlägget är intressant.    Ha en fin och stilren design.  Det första intrycket man får är självklart designen. Har man en fin design så är det oftast roligare att läsa, har man en tråkig design klickar man oftast ner direkt. Sånt kan hända att jag gör. En blogg ska ha en design som förklarar lite om bloggen och en själv! Ett bra exempel är keela's design.          

State of drama.

 

Länka din blogg.

Bild från we♥it.
Jag har nu skapat en grupp på facebook där ni kan länka era bloggar samt få flera läsare. Jag söker en massa nya roliga bloggar att läsa. Så in och gå med, länka er bloggar och bjud in era vänner! Ni hittar gruppen HÄR! 
 

Filmtips - Never back down.

 
Eftersom vi jobbar med mediavåld i skolan, så skulle vi se en film med våld i. Jag fick tips av en kompis att se denna filmen - Never back down. Riktigt bra film. Handlar om en kille som kommer till ny skola, han blir bjuden av en tjej på en fest och på festen slås han med denna tjejens pojkvän. Han börjar träna och blir bättre och bättre. Rekomenderar denna filmen om man gillar spänning och när det händer saker!
 
 

Min eftermiddag och kväll genom bilder.

 

Lördag.

 
 
Dagens humör: irriterad. 
Dagens mående: inte alls bra. Hosta, snuva & ont i halsen.
Dagens borde: Gått ut och röra på mig.
Dagens frisyr: Utsläppt.
Dagens smink: Inget smink
Dagens klädsel: linne och mjuckis
Dagens planer: Gått ut en sväng och mot kvällen grilla.
Dagens materiella vill ha: vet inte, haha.
Dagens fundering: Inget
Dagens beroende: Musik
Dagens tråkigaste: Min förkyldning.
Dagens längtan: Att bli av med denna förkylning. 
Dagens superlängtan: Min kusin! 
Dagens tidning: ingen.
Dagens låt: Miley Cyrus - wrecking ball. 
 
 

Det kommer aldrig va över för mig.

 

Vad jag tycker om träning/kost. #1

 
Tränar gör man för det är kul, inte för att tvinga sig själv till att träna bara för att. Jag tränar för det är kul och jag tycker det är härligt att röra på mig. Jag tycker om känslan efter ett riktigt bra pass och dagen efter med all träningsvärk. Det finns inget bättre.
Genom att träna mår du så mycket bättre, du sover bättre, du äter bättre och du är gladare. Jag har inte tränat på allvarl innan, men nu den senaste tiden har jag tagit det mera seriöst. Satt upp mål för mig själv. 
Jag har på den senaste tiden sovit dubbel så bra, skött min kost och vart så himla mycket gladare. Alla kan om  man vill. Våga utmana dig själv! 
 
Alla bilder från we♥it. Kommer ett till inlägg om någon dag. Men om har jag inte tänkt ut än. 
 

Becuase the night.

 

Black and white.

 

22:40

börjar få lite lätt panik över att jag inte kan somna, hur ska jag orka upp imorgon? tryckt i mig lite värktabletter och förhoppningsvis försvinner väl min huvudvärk snart, men halsontet och kallsvettskiten lär nog inte försvinna.. godnatt världen.Grattis Rickard.

 
 
Ingen vanlig dag i dag, för idag fyller Richard 28. Glöm inte gratta honom! :D

ett foto är så mycket mer än ett foto.

 

What About Love.

 

Ask me.

Klicka på bilden om ni vill fråga mig något ask, blir glad över varenda fråga jag får! :D
 

Där jag trivs som bäst.

 

Klasströja.

 

Svar på frågestunden.

Vilken är din favoritfilm? Jag har inte riktigt en favorit, har jätte många. Men någon av dem är Twillight. 

Vilken är din favoritserie? Min favoritserie är Gossip Girl. 

 
Vilken är din favoritparfym? Mina favoritparfymer är nog "So.. kiss me" och "viva la juicy". 

Vad kan du inte leva utan? Mina nära och kära, min kamera, musik, hästar, allmäna djur och min mobil. 

 Har du husdjur? ja, jag har en guldhamster som heter Billbo. Men önska jag kunde ha flera djur, men allergiska här i familjen, så får bli när jag flyttar hemifrån!

 

Vilka bloggar läser du dagligen? Jag läser Filippao.se, Keela.se , filippall.blogg.se , mina vänners bloggar och sedan läser jag alltid folks bloggar som kommenterar här på min blogg!  

Hur gammal är du? Jag är 16.

Vem är din förebild? Oj, vad svårt.. Inom ridsporten är det lätt Rolf-göran Bengtsson, inom min träning så ser jag väldigt mycket upp till Biggest loser vinnare detta året - Simon Kachoa. 

 

Intresse?  Foto, djur, stallet och nära å kära.

Framtidsdrömmar? Mina framtidsdrömmar är att flytta till en större stad, starta eget, jobba inom fotografi. Antingen framför kameran eller bakom. 

du och zara larsson är sjukt lika varandra, är ni släkt på nå viss? jag är ett stort fan av zara larsson!! :) Haha, nej jag är inte släkt med henne.

När fyller du år? Jag fyller år 21 februari. 

 


Före/efter

     
suttit en stund och redigerat lite med denna bilden. Bara allmän träning. Ska snart börja på min photoshop läxa, skulle egentligen börjat igår. Men.. min dator ville inte som jag ville. 
 

mina möjligheters dag.

 
Hade knappt två timmas lektion idag, riktigt härligt. Min förmiddag har spenderats på mina möjligheters dag, på Åhaga. Vi lyssnade på två föreläsare, Petter och Annelie Pompe. Båda var riktigt duktig, men jag tyckte Annelie var så mycket mer peppande än Petters föreläsning. Efter föreläsningarna drog jag till djurmagazinet och möte upp Amanda. Resten av kvällen ska jag degga mig i sängen framför Gossip Girl. 
 
 

Lady 4/9

Idag red jag Lady, aldrig ridit henne innan. Men gick verkligen riktigt bra! Hon är en häst som stressar upp sig lätt, känslig och väldigt framåt. Jag har ingenting att säga om passet, mer än att det gick super bra. Jag är nöjd över min sits och mig själv, och såklart stolt över Lady! 
Bjuder på ett litet videoklipp.