oncontextmenu="return false"

"senaste dagarna i några bilder" grej!

Jag lever! Nej men, bloggen har ståt stilla några dagar bara för totalt glömt och haft annat för mig. kör väl på en "senaste dagarna i några bilder" grej! soo, here we go. Idag var jag även i stan och köpte lite grejer, visar er i ett annat inlägg.  
 
 
 
 
 
 
 

Bländare & slutartid, hur funkar det?

Det har varit en hel del inlägg med enbart bilder, men min blogg är ju egentligen en fotoblogg. Men för att brytt mot normen så tänkte jag berätta om detta med bländare och slutartid. Det finns säkert en hel del av er som funderat på hur det funkar, så här kommer det! 
 
Kan väl börja med att skriva att du kan enbart ändra detta när du har kamerans inställning på "M".  
Se bild. 
 
 

 
Bländare - Det är alltså själva storlek på hur mycket ljus som ska släppas in. Sänker du bländaren till tex 25, då är risken väldigt stor att bilden blir mörk eller till och med svart. Allting beror på hur ljust det är där du fotar.
Ska du tex fota mot solen, bör du ha en det lägsta bländarantalet du kan få. Men ska du däremot fota i normalt dagsljust kanske du borde ha någonstans i mitten. Men för att få detta att funka måste du även ha koll på detta med slutartid. 
 
 
 
Jag vet, jag målar så fint!  
 

 
Slutartid - Det är då hur länge du låter "gardinen" vara öppen. Detta är ett perfekt tillfälle att använde när du fotar action bilder, som tex hoppning. Då ska du ha en kort slutartid. Men inte för kort, detta påverkar bländaren. Ju längre slutartid du har, ju mer ljus släppar den in. Så om du ska fota mot solen, bör du ha lågt bländartal och en kort slutartid. Man får trixa lite med det, tills man hittar rätt. Ska du fota i dagsljust, kan du även ha en slutartid något mittemellan, som jag skrev innan, man får trixa lite.
 
 
Som ni ser har jag samma bländarantal, men ändå blir det två olika bilder eftersom jag har två olika slutartider. Slutsats - Det släpper in olika mängd ljus i två olika tider. 1/2500 dels sekund hinner släppa in mindre ljus än en 1/3 sekund. Bilden blir istället något suddig, eftersom det tar så lång tid innan den stänger allt. 
Här är ett till exempel. Jag tänkte först haft samma slutartid, men det visade sig inte gå så jätte bra. Ganska skrivtorka, vad jag ska skriva om det här. Men hoppas ni ser skillnaderna mellan olika bländartal och slutartider. 

Innan jag dör...

Bild: we♥it
 
 
 

Sommartider!

 

Dags för John De Sohn

 
Snart dags för första sommartorsdagen, och jag ser fram emot det såååå mycket. Första ut är John De sohn, taggad! :D

Rödstjärt, hane

 
 

Veckansplaner

 
 
Det är en väldigt fullspäckad vecka. Både måndag och tisdag har varit fullt ös. I måndags fixade jag ju naglarna och fotade hästar återigen. Och igår var jag på 4H och fotade ridläger.Idag och imorgon gäller det samma sak, that're fuuun week. :D

Min fina kille <3

 

Fixat naglarna för första gången!Rosa all in, såklart!

Litet smakprov.

 
 
Nikon D3100 | telezoom 70-300mm | 1/500 /f4.8
 
I lördags var jag iväg på Borås Ridhus hästars sommarbete och fotade. Fick inte så många bilder, då de flesta hästarna var inne att käka på sitt gräs. Haha! 

Haul

 

Dagens outfitKommer vara dålig update hela dagen, ska iväg till Gekås om en liten stund. Glömde totalt av å göra tidsinställda.. :(
Hoppas ni får en härlig söndag!

SommarkryssetEftersom jag inte har något annat för mycket, får de blir lite sommarkrysset och försöka lösa kryssen. Någon mer som kollar på det eller kryssar? :)

Min Midsommar

 
 
Som vanligt är jag väldigt dålig på att ta bilder, men hoppas ni hade en grym midsommar!

Jobbar påt!Anledning till dålig update är pga detta. Ska försöka hinna svara på alla kommentarer och uppdatera bloggen, regnar ändå här idag!

Gårdagens och glad midsommar.Fick bli en väldigt lugn promemad igårkväll, körde några backintervaller på tillbaka vägen. Riktigt härligt med en lugn promenad på kvällskvisten! :)

Idag är med midsommar, alltså ska man käka sill och potatis. Här är jag inte så jätte mycket för sill. Ska göra mig ett försök på att göra en krans, gjorde en förra året som blev totalt knasig! Hoppas ni alla får en härlig midsommar :D

staystrong.källa: weheartit.com

Studenten.

 

Rabatt på Nelly.

Klicka på bilden för att komma till Nellys hemsida! Hope you like it! 
HittaRabatt.se

Ett stycke glader.

| Nikon D3100 | Nikkor 18-105mm | f 5,6

Drive by

 

color

källa : weheartit.com
 

Vilken kändis är du lik?

När det gäller kändisar, så är jag nog mest lik Zara Larsson. Personligen tycker jag inte det, men det är ett evigt snack om detta. Jag får kommentarer både på bloggen och i verkliga livet. Vart ser folket likheterna? Haha. Tycker ni jag är lik henne? Och vilken kändis tycker du eller folk ni är lika? Skulle vara super roligt att veta. :)
 
 

Fin liten hund.

Nikon D3100 | Nikkor 18-105mm

Dags att fota studenten!
Trollslända

Nikon d3100 | sigma 70-300mm

Socialmedier

 

Dagens


Mops ansikten.

 
Nikon D3100 | nikkor 18-105mm
Av någon konstig anledning har jag blivit väldigt förtjust i mopsansikten. Så söta och annorlunda. Och denna hunden, så förbannat söt. Ellerhur? 

Äntligen!

Nu har jag 10 veckor ledighet framför mig, så sjuuuukt underbart. Bara två år kvar nu till studenten, weeho! :D 

Veckansplaner

 
Denna veckan känns väldigt lovade. Går bara 1½ skoldag och inte ens riktiga lektioner. Är det fint väder, ska jag verkligen försöka ta mig till Alideberg eller fota extra mycket! :)

We are one

 

dagens träning

idag blev det promenad, backträning och squats. var ute i nästan tre timmar. Och efter träningen blev det protein shake och lite grönsaker. Mums!

Härligt att vakna till detta ♡
Dagens träningEfter några dagars uppehåll, blev det äntligen lite träning. Dagens träning bestod av hopprep, situps, squats, idioten och backträning. Det blev självklart promenad också! Så himla härligt med ett träningdpass. ♥

#EttKärleksfulltInternet

Tycker ni som inte sett denna artikel och video, ska gå in och kolla! Ni hittar det här! 
 

Öppna din himmel - Darin

Så underbar röst att man får gåshud <3 
 

Haul
Märkt att jag köper väldigt mycket saker och att det blir mycket haul inlägg pga det. Förhoppningsvis blir det inga mer på ett tag, haha. Nu ska jag fortsätta stor städa burarna. Hoppas ni haft en härlig national dag alla fina ♥

the bridge.

 

Mölarp

 

plus å minus

+ Jag gick halvdag.
- Det regnar och är grått.
+ Jag köpte ny mobil idag.
- Jag har varit sjukt trött hela dagen...


Bruno #1

 

Gårdagenskväll i fem bilder.

 

Haul

 

Ten feet tall

 

Hundens dag!

 

Ingen vanlig dag idag


Grattis min idol å förebild på din 27 års dag! ♥♥

Bjussar på två väldigt fina bilder från idag!

 
MEN HALLÅ ELLER? visst är jag inte lite cool? Haha nej, jag skoja bara. Sitter just nu och redigerar bilder och ska göra lite tidinställd inlägg. Imorgon är det dags för sista veckan innan SOMMARLOV! shiet, helt sjukt..  

första juni ☆


Fotat i tre timmar idag. Så härligt och hittat ett helt perfekt ställe verkligen! väntar just nu på bussen hem, ca 35 minuter kvar. Bilder kommer inom kort!


welcome June

 
Bild: Weheartit

Det gjorde inte riktigt att fatta att det är juni och snart sommarlov. Hela 11 dagar kvar, känns som det var igår jag började första året på gymnasiet. Tiden bara springer iväg!! 
Har ni något roligt planerat på sommarlovet?